Un crater a apărut în asfaltul dintr-o parcare, pe o stradă din Florența, spre surprinderea totală a șoferilor.

Florenta parcare crater asfaltul dintr-o parcare

Peste 20 de mașini au fost înghițite de groapa uriașă, fiind avariate. Craterul adanc de aproape 2 m se întinde pe o distanță de 200 de metri de la faimosul Ponte Vecchio. El s-a format când conductă principală de apă pe care această parcare era așezată s-a spart, a spus primarul orașului, Dario Nardella.

Nardella a subliniat faptul că inundațiile subterane a fost rezultatul unei sparturi dintr-o țeavă cu diametrul de 60 de centimetri, una dintre principalele conducte de apă din zonă, și nu o infiltratie în malurile râului Arno.

Betonul si asfaltul au cedat și cele peste 20 de automobile parcate pe marginea străzii au căzut în groapă. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Autoritățile au încercat să determine, miercuri 25 Mai 2016, dacă asfaltul slăbit ar putea rezista la greutatea unei macarale pentru a extrage masinile pline de apa.

“Vazand prapastia lunga de 200 de metri de la Ponte Vecchio a fost o lovitură pentru mine. Când am ajuns acolo în dimineața asta m-a durut inima”, a declarat Nardella presei italiene, în timp ce locuitorii și turiștii se agitau la fata locului, facand fotografii.

“Dar vă asigur că nu există nici un pericol pentru oamenii din Florența iar centrul istoric al orașului este complet în siguranță“, a spus el.

Geologul local Vittorio Doriano a declarat ziarului Il Tempo că prăbușirea a fost cauzată de două erupții din conducta de apă, una în jurul orei 1 dimineața, iar celălalta câteva ore mai târziu, ambele provocand “pagube considerabile”.

Rezidentii au alertat serviciile de urgență, după ce au apărut fisuri în drum după prima spargere a țevii, iar 12 masini au fost mutate.

Criticii au spus ca firma locala de gospodarire a apei, Publiacqua, trebuia imediat sa opreasca alimentarea cu apă a zonei, în încercarea de a preveni deteriorarea în continuare.

sursa: Guardian

Articole Interesante si de Interes pentru Dvs

Reparații la terase


HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.