Un crater a apărut în asfaltul dintr-o parcare, pe o stradă din Florența, spre surprinderea totală a șoferilor.

Florenta parcare crater asfaltul dintr-o parcare

Peste 20 de mașini au fost înghițite de groapa uriașă, fiind avariate. Craterul adanc de aproape 2 m se întinde pe o distanță de 200 de metri de la faimosul Ponte Vecchio. El s-a format când conductă principală de apă pe care această parcare era așezată s-a spart, a spus primarul orașului, Dario Nardella.

Nardella a subliniat faptul că inundațiile subterane a fost rezultatul unei sparturi dintr-o țeavă cu diametrul de 60 de centimetri, una dintre principalele conducte de apă din zonă, și nu o infiltratie în malurile râului Arno.

Betonul si asfaltul au cedat și cele peste 20 de automobile parcate pe marginea străzii au căzut în groapă. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Autoritățile au încercat să determine, miercuri 25 Mai 2016, dacă asfaltul slăbit ar putea rezista la greutatea unei macarale pentru a extrage masinile pline de apa.

“Vazand prapastia lunga de 200 de metri de la Ponte Vecchio a fost o lovitură pentru mine. Când am ajuns acolo în dimineața asta m-a durut inima”, a declarat Nardella presei italiene, în timp ce locuitorii și turiștii se agitau la fata locului, facand fotografii.

“Dar vă asigur că nu există nici un pericol pentru oamenii din Florența iar centrul istoric al orașului este complet în siguranță“, a spus el.

Geologul local Vittorio Doriano a declarat ziarului Il Tempo că prăbușirea a fost cauzată de două erupții din conducta de apă, una în jurul orei 1 dimineața, iar celălalta câteva ore mai târziu, ambele provocand “pagube considerabile”.

Rezidentii au alertat serviciile de urgență, după ce au apărut fisuri în drum după prima spargere a țevii, iar 12 masini au fost mutate.

Criticii au spus ca firma locala de gospodarire a apei, Publiacqua, trebuia imediat sa opreasca alimentarea cu apă a zonei, în încercarea de a preveni deteriorarea în continuare.

sursa: Guardian

Articole Interesante si de Interes pentru Dvs

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Aveți nevoie de ferestre și uși?

ferestre si usi

ferestre si usi din PVC cu geam termopan

Încercați să ne cereți o ofertă și nouă și veți primi comisioane. Discounturile pot fi de la 20% pînă la 60%. De ce? Deoarece ne putem permite avand o oferta completa și fiind importatori direcți de profile!

La comenzile de ferestre și uși, oferim gratuit plasele de insecte.

Facem contracte de întreținere / mentenanță. Intrați acum în parteneriate ce vă pot aduce câștiguri mari.