Aveti mai jos cateva soluţii tehnice pentru hidroizolarea si protectia parcarilor.

Click aici pentru a descarca:

RADCON FORMULA #7 – Manual pentru proiectanti

RADCON FORMULA #7 – Documentarul pentru parcari

Studiu de caz pentru o parcare de cateva mii de mp din care rezultă cum s-a făcut economie de peste 100000 EUR, adică peste 30%, plus economia de timp si fortă de muncă

Cateva referinte pentru parcări.

SITUATIA ACTUALA
Pentru a întelege caracteristicile unice ale produsului Radcon Formula #7 trebuie sa întelegem istoricul impermeabilizării ce a fost în ultima vreme dominat de folosirea membranelor.

Societăţile ce au dezvoltat aceste tehnologii si-au concentrat eforturile pentru solutionarea
problemelor datorate actiunilor radiatiilor UV, pentru a creste elasticitatea produsului si pentru a obtine o rezistentă la străpungere cât mai bună pentru a face sistemul lor cât mai durabil si longeviv.

Aceste eforturi au dus la crearea unor produse mai bune având costuri mai ridicate dar care, în acelasi timp, sunt în stare să asigure o garantie de bună functionare doar pe termen mediu (maxim 10 ani).

De fapt chiar daca membranele pot realiza o etansare perfecta aceasta se întâmpla întotdeauna cu un risc ridicat de strapungere. De asemenea, din cauza găurilor din stratul de ozon si al radiatiilor UV au devenit un factor de îmbătrânire foarte important si chiar poluarea atmosferică actionează cu o agresiune lentă împotriva suprafetei membranei.

În consecinta îmbatrânirea precoce duce la o diminuare sensibila a caracteristicilor lor plastico-elastice.

FACTORII DE RISC LA PARCARI
La parcari, unde hidroizolatia este executata ca miezul unui sandwich între stratul de beton suport si stratul final de finisare, factorii reali de risc îi reprezinta strapungerea pe durata santierului si erorile de punere în opera.

Cu totii stim câte persoane lucreaza pe un santier si mai stim si ce putin respect exista fata de munca altora; si ca strapungerea accidentala a unei hidroizolatii este cu adevarat un risc foarte ridicat.

Si mai mult, lipsa de forta de munca bine pregatita constituie o alta problema în timpul executiei oricarui tip de hidroizolatie.

Din experienta noastra de peste 30 de ani putem concluziona că membranele reprezinta o tehnologie valabilă din punct de vedere teoretic dar care în practică se poate dovedi un esec datorita punctelor slabe descrise mai înainte.

Daca la parcari, hidroizolatia care este miezul acelui sandwich cu fetele de beton se defecteaza problemele sunt foarte grave.

Va fi nevoie de identificarea punctelor de infiltratie a apei ceea ce nu este întotdeauna usor, de distrugere a stratului final, de executare a reparatiei si apoi de refacere a stratului final în starea originala.

Toate acestea implica mari costuri ceea ce vor creste de multe ori costul initial al hidroizolatiei; acest lucru îl stiu mai bine societatile de asigurari.

RADCON FORMULA #7
Sistemul RADCON a rezolvat toate aceste probleme si de aceea a fost considerat revolutionar.

Pe scurt, se poate spune ca RADCON, o data aplicat activeaza doua reactii separate.

Prima consta în faptul ca componentele încarcate electric sunt atrase de partile solide din beton cuprinzându-le si apropiindu-le astfel încât se obtine o crestere a duritatii suprafetei de la 6 la 8 pe scala Moh.

A doua reactie consta în combinarea sa cu calciul liber (hidroxidul de calciu, de fapt) din beton creînd prin polimerizare un gel insolubil ce închide porii, capilaritatile si microfisurile.

Acest gel nu se va deshidrata ci va fi gata tot timpul sa se reumfle (sa se regenereze) de fiecare data când va ajunge din nou în contact cu un nou lichid.

Patrunderea produsului poate ajunge în betonul destul de poros si pâna la 2 cm adâncime dar aspectul cel mai important este ca gelul produs poate umple fisurile prezente de pâna la 2 mm si viitoarele microfisuri.

Din aceasta scurta prezentare a produsului RADCON se poate usor deduce ca:

  • Doar dupa 3 ore lucrarea este complet circulabila eliminând riscul strapungerii si pierderea de timp datorita închiderii santierului.
  • Nu exista nici un pericol de agresiune din partea radiatiilor UV deoarece hidroizolarea este în interiorul betonului armat si nu este de suprafata ca toate celelalte sisteme.
  • Oricare ar fi polarea atmosferica nu va putea fi periculoasa deoarece apa acida si umiditatea poluanta a sulfatilor si clorurilor nu vor putea patrunde prin bariera hidrofobica formata de gel.
  • RADCON foloseste calciul liber pentru propria reactie biochimica si asftel nu va mai fi suficient calciu pentru a se transforma în carbonat de calciu pentru a crea eflorescenta pe betonul armat si a crea natural un proces de carbonatare.
  • Înghetul si dezghetul nu vor mai reprezenta o problema deoarece apa ce va penetra va fi folosita pentru a regenera gelul iar cea care ramâne în primii microni nu va fi suficienta pentru a crea cristale de gheata (conform testului Autostrade de 50 cicluri de înghet-dezghet).
  • Creste duritatea suprafetei si astfel se opune abraziunii timpurii datorate traficului de vehicole.
  • Rezista la actiunea produselor petroliere.
  • Dureaza cât dureaza si betonul, cu conditia ca gelul sa nu se epuizeze.

Toate aceste caracteristici sunt esentiale pentru o hidroizolare corecta a unei parcari dar credem ca pentru a aborda o asemenea operatie hotarâtoare este capacitatea produsului de a fi usor întretinut.

Tocmai de aceea RADCON este superior oricarei alte tehnologii.

Atunci când se intervine asupra unei acoperis de tip parcare se sfatuieste constructorul sa o realizeze dintr-o singura turnare de grosime adecvata cu armatura corespunzatoare si sa evite formarea de macro-fisuri. Aceasta placa monolit va trebui sa fie executata deja cu panta stabilita si bine finisata la suprafata asa cum doreste proiectantul (normal ca o pardoseala industriala).

Dupa 28 de zile de maturare când aproape toate fisurile sunt vizibile se va executa tratamentul cu Radcon conform cu tehnologia producatorului.

Fisurile mai mari de 0,8-1 mm vor trebui tratate individual, una câte una.

Dupa efectuarea tratamentului se vor efectua si celelalte detalii de punere în opera (bordurile perimetrale, rosturile structurale si rosturile de dilatare) cu materiale de cea mai buna calitate recomandate de AFTENI DEVELOPMENTS SRL.

Daca în viitor va apare o infiltrare, în exact acel punct sau într-o zone bine delimitata a suprafetei exterioare va fi evidenta o fisura de marime superioara celei normal rezolvabila cu Radcon. Va fi suficienta o interventie simpla si ieftina asupra acelei fisuri doar cu Radcon pentru a elimina respectivul inconvenient. Nu va mai fi necesara nici o demolare si nici o refacere a pardoselii, evitându-i proprietarului de imobil efectuarea de cheltuieli de întretinere, cheltuieli ce ar fi putut fi foarte mari.

Vă stăm în orice moment la dispoziţie în mod gratuit pentru a vă sfătui referitor la toate detaliile referitoare la parcari şi la oricare altele, ne deplasăm şi la sediul dvs., mergem pe şantierul dvs., discutăm cu proiectanţii dvs. sau cu constructorul dvs. Stabilim de comun acord modul şi facilităţile de plată. Doar sunaţi-ne la telefoanele 0769-057 340, 0745 18 20 88, fax 031 816 2487, trimiteţi-ne un e-mail la hidroizolatii@afacereamea.ro sau completaţi formularul de cerere de ofertă. Vă răspundem imediat (instantaneu) şi veţi fi foarte mulţumit/ă!

Aveți nevoie de ferestre și uși?

ferestre si usi

ferestre si usi din PVC cu geam termopan

Încercați să ne cereți o ofertă și nouă și veți primi comisioane. Discounturile pot fi de la 20% pînă la 60%. De ce? Deoarece ne putem permite avand o oferta completa și fiind importatori direcți de profile!

La comenzile de ferestre și uși, oferim gratuit plasele de insecte.

Facem contracte de întreținere / mentenanță. Intrați acum în parteneriate ce vă pot aduce câștiguri mari.

Reparații la terase


HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilor

Avem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.